Jestli jsou u vás cukety pořád ještě na pořadu dne, mám pro vás recept na cuketovou omáčku na těstoviny nebo i jako základ na pizzu k zavaření. Omáčka je dobrá jen tak, stačí lehce dochutit a jde použít do těstovin nebo jí použijete jako základ k dalšímu vaření třeba na boloňskou... Spotřebujete do ní docela dost cuket a ani byste nakonec neřekli, že tam jsou. Já jsem dělala dvě dávky a máme na zimu vystaráno. To už jen budu tahat ze spíže.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjOg-9iGUIbR1lejn3aldmHolYRFH0NqFdqXetFOp1QxZZqpWPcZrDBcNuzyn2QKk7iMJfK_TOJhd2jYlYuw8qtmpkhJE9bNgJM_KVq5cEoAU6FKjkDNVbkLKAF7KBV60-c87R7zFC7k0snC8toGkmbY2Ea0XhgOpJe3j2xGmikmtd9Bw-hPshDqbomA90/s16000/DSC055434.jpg)
6-8 sklenic
- 1,5dcl oleje
- 2 větší cibule
- 200g celeru
- 200g mrkve
- lžička oregana
- 1,5kg očištěné cukety
- 400ml rajčatové passaty
- Na oleji orestujeme nahrubo nakrájenou cibuli a nastrouhaný celer s mrkví.
- Přidám oregano, nastrouhanou cuketu a rajčatovou passatu, promíchám a dám do vyššího pekáče péct do trouby předehřáté na 200°C asi na hodinu, během pečení pak 2-3 promíchám.
- Pečenou směs přendám do mixéru a rozmixuju na hladkou omáčku, kterou naliju do sklenic a zavíčkuju.
- Pokud je omáčka ještě horká, stačí otočit víčkem dolů, aby se chytlo. Já pro jistotu ještě zavařuju v troubě na pekáči s horkou vodou asi 30 minut.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Za všechny komentáře děkuji :)