18. září 2023

Nudlová polévka do sklenice



S návratem do práce a Pepiny školou to u nás doma začalo být dost často o řešení obědů a svačin. Ne vždycky je přes týden čas si vyvářet propracované obědy, ale to bych nebyla já, abych se odbyla. Když už není opravdu čas, někdy připravuju tuhle „instantní“ polévku v asijském stylu do sklenice, kterou před podáváním stačí zalít vroucí vodou a oběd je na světě. Baví mě na tom to, že to není vlastně ani tak vaření, a přesto vznikne plnohodnotný sytý oběd plný všech potřebných živin a čerstvé zeleniny. Zkuste to taky. 



1 porce

  • mrkev, jarní cibulka a čínské zelí podle chuti
  • kousek kvalitního bujónu (třeba ten z DM)
  • 2 lžíce sójové omáčky Shan'shi
  • 1 lžička čerstvého strouhaného zázvoru
  • 80-100g tofu
  • 50g instantních Wok nudlí Shan'shi
  • 20g Bambusových výhonků Shan'shi
  • čerstvý koriandr
  • chilli a citron na dochucení

  1. Nejprve si připravím zeleninu. Mrkev nakrájím na drobné špalíky, cibulku nasekám a čínské zelí nakrájím na proužky.
  2. Naspod sklenice dám bujón a sójovou omáčku. Přidám zázvor a na kostičky nakrájené tofu.
  3. Na tofu nasypu instantní nudle, okapané bambusové výhonky, čínské zelí a vše zasypu čerstvým koriandrem. V této fázi lze sklenici uzavřít a nechat před podáváním v lednici.
  4. Když přijde hlad, sklenici zaliju po okraj vroucí vodou, přiklopím víčkem a nechám tak pět minut odležet. Potom promíchám, podle chuti přidám citron a chilli a podávám.

Recept vznikl ve spolupráci se značkou Shan'shi.



2 komentáře:

  1. Nudle se zvětší, jak moc naplňujete sklenici, aby pak nepřetekla, až se suroviny nasáknou vodou?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zvětší, ale zase nasáknou vodu, která vyplní prostor mezi nimi, takže naplňuji asi tak, jako na druhé fotce, nepřeteče to...

      Vymazat

Za všechny komentáře děkuji :)