28. června 2023

Salsa vejce s tortilla chipsy



Tohle jídlo je podle mě ideální na brunch nebo třeba večeři do horkých dlouhých letních večerů, které strávíte ve společnosti rodiny nebo přátel. Vejce jsou zapečená na omáčce z čerstvé zeleniny, tortilla chipsy zastupují křupavý element a slouží k nabírání jednotlivých soust, takže tohle jídlo je prostě stvořené ke sdílení. Za tepla nebo za studena, v dobré společnosti bude chutnat tak i tak…



2 velké porce/4-6 degustačních

  • 3 lžíce oleje
  • cibule
  • stroužek česneku
  • 200g lilku
  • žlutá paprika
  • ½ lžičky uzené papriky
  • ½ lžičky mletého římského kmínu
  • 200g cherry rajčat
  • sůl a pepř
  • 2-3 vejce
  • Tortilla Chips Antica Cantina
  • čerstvý koriandr a tvrdý sýr k servírování

  1. Na oleji nechám zesklovatět najemno nasekanou cibuli a česnek.
  2. Přidám na drobné kostičky nakrájený lilek a papriku a společné opékám asi 5 minut.
  3. Vmíchám uzenou papriku a římský kmín, poté na půlky nakrájená cherry rajčata, osolím a za občasného míchání nechám rajčata změknout a vytvořit se zeleninou omáčku.
  4. Na zeleninu vyklepnu vejce a pánev dám do trouby předehřáté na 180°C zapéct na asi 10-15 minut, aby bílky ztuhly a žloutky zůstaly ještě tekuté.
  5. Celé jídlo na závěr lehce dosolím, opepřím a servíruju s Tortilla Chipsy Antica Cantina, vše zasypané trochou sýra.

Recept jsem připravila ve spolupráci se značkou Antica Cantina.



Žádné komentáře:

Okomentovat

Za všechny komentáře děkuji :)