8. června 2023

Bezová panna cotta



Tenhle lehký italský dezert dělám moc ráda a pro jeho jednoduchost bych ho asi mohla dělat častěji. Dnes je to zcela aktuální a sezónní záležitost, kdy jsem při přípravě použila bezová květenství, díky nimž dostane panna cotta velmi příjemnou květinovou vůni i chuť. Želatinu jsem už před lety vyměnila za agar, protože se mi s ním lépe pracuje a výsledek je vždycky stoprocentní, ať už ji nechávám ve skleničkách nebo ji nakonec vyklopím. Připravte si ji taky.



5-6 porcí

  • 500ml smetany na vaření
  • 4 větší květenství černého bezu
  • 70g cukru
  • 5g agaru
  • olej

  1. Smetanu naliju do nádoby a ponořím do ní květy bezu. Takto nechám v chladu louhovat přes noc.
  2. Druhý den smetanu přecedím přes cedník, naliju ji do hrnce a přidám cukr spolu s agarem.
  3. Smetanovou směs pak pozvolna za občasného míchání přivedu k varu a vařím asi 3 minuty.
  4. Skleničky vymažu olejem a smetanu do ní naliju. Nechám zchladnout na pokojovou teplotu a nakonec vložím do lednice úplně ztuhnout.
  5. Servíruju jen tak nebo s jahodami a pokud máte bezový sirup, můžete jím panna cottu před podáváním lehce zakápnout.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Za všechny komentáře děkuji :)