21. září 2022

Čínské pomerančové kuře



S tím, jak venku klesá teplota, dostávám chuť na jídla, která zahřejí. Nemusí to ale nutně být polévky, guláše a podobné dobroty, dost často si sluníčko kompenzuju třeba i asijskou kuchyní. No a dnes je to právě takový recept na jídlo jako z čínské restaurace, které ale zvládnete doma a věřím, že ho budete dělat docela často. Je totiž rychlé a moc dobré, moc toho k přípravě nepotřebujete a je to fakt mňamka. Tak jdem na to.



2 porce

  • vejce
  • vrchovatá lžíce hladké mouky
  • lžíce kukuřičného nebo jiného škrobu
  • sůl
  • 300g kuřecích prsou nebo stehenních řízků
  • olej
  • kůra a šťáva z jednoho většího pomeranče
  • lžíce cukru
  • lžíce rýžového octa
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • stroužek česneku + podobně velký kousek zázvoru
  • špetka chilli, vločky

  1. Do misky vyklepnu vejce, přidám mouku, škrob a špetku soli, promíchám v těstíčko.
  2. Maso nakrájím na kousky (kostičky nebo nudličky) velké asi 3cm, přidám do misky s těstíčkem a rovnoměrně obalím.
  3. Na pánvi rozehřeju vyšší vrstvu oleje a kuře v něm osmažím ze všech stran dozlatova, dám stranou a vyleju olej.
  4. Na pánev přidám pomerančovou kůru a šťávu, cukr, ocet, sójovku, najemno nasekaný česnek, zázvor a chilli a společně svařím na hustou omáčku.
  5. Do omáčky potom přidám smažené kousky kuřete, promíchám, aby se maso v omáčcce obalilo a podávám nejlépe s rýží.



Žádné komentáře:

Okomentovat

Za všechny komentáře děkuji :)