Pořád dokola říkám, že i salát může být kompletní a kvalitní hlavní jídlo, stačí ho jen správně připravit a poskládat dohromady. Tento dnešní salát v tex-mex stylu je určitě jedním z nich, kromě zeleniny v něm totiž najdete ještě fazole, tuňáka a sacharidy v podobě pikantních tortilla chipsů s příchutí chilli. Tuňáka každopádně můžete nahradit jiným masem, zbylým z nedělního oběda, uzeným kuřetem nebo třeba trhaným… Vždycky to tak bude trochu jiné jídlo, ale vždycky vynikající a za chvilku na stole. Salát připravte klidně dopředu a před servírováním jen dokončete, třeba na setkání s přáteli při sklence vína je to ideální chod k uzobávání.
4 porce
- menší červená cibule
- ½ ledového salátu
- červená paprika
- konzerva (černých) fazolí
- konzerva kukuřice
- hrst černých oliv
- hrst cherry rajčat
- čerstvý koriandr
- limetová šťáva
- olivový olej
- pepř a sůl
- avokádo
- velká konzerva tuňáka v oleji
- Chilli tortilla chips Antica Cantina
- Cibuli nakrájím na drobné kostičky, stejně papriku a salát na proužky.
- Do mísy k nim přidám fazole, kukuřici, olivy, cherry rajčata na půlky a nasekaný koriandr.
- Dochutím limetovou šťávou, přidám olivový olej, pepř a sůl. Vše promíchám.
- Před servírováním nasypu salát do misky nebo na servírovací talíř, přidám avokádo zakápnuté limetou, slitou konzervu tuňáka a tortilla chipsy, kterými je možné salát nabírat.
Recept vznikl ve spolupráci s Antica Cantina.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Za všechny komentáře děkuji :)