27. května 2022

Tex-Mex salát s tortilla chipsy



Pořád dokola říkám, že i salát může být kompletní a kvalitní hlavní jídlo, stačí ho jen správně připravit a poskládat dohromady. Tento dnešní salát v tex-mex stylu je určitě jedním z nich, kromě zeleniny v něm totiž najdete ještě fazole, tuňáka a sacharidy v podobě pikantních tortilla chipsů s příchutí chilli. Tuňáka každopádně můžete nahradit jiným masem, zbylým z nedělního oběda, uzeným kuřetem nebo třeba trhaným… Vždycky to tak bude trochu jiné jídlo, ale vždycky vynikající a za chvilku na stole. Salát připravte klidně dopředu a před servírováním jen dokončete, třeba na setkání s přáteli při sklence vína je to ideální chod k uzobávání.



4 porce

  • menší červená cibule
  • ½ ledového salátu
  • červená paprika
  • konzerva (černých) fazolí
  • konzerva kukuřice
  • hrst černých oliv
  • hrst cherry rajčat
  • čerstvý koriandr
  • limetová šťáva
  • olivový olej
  • pepř a sůl 
  • avokádo
  • velká konzerva tuňáka v oleji
  • Chilli tortilla chips Antica Cantina

  1. Cibuli nakrájím na drobné kostičky, stejně papriku a salát na proužky.
  2. Do mísy k nim přidám fazole, kukuřici, olivy, cherry rajčata na půlky a nasekaný koriandr.
  3. Dochutím limetovou šťávou, přidám olivový olej, pepř a sůl. Vše promíchám.
  4. Před servírováním nasypu salát do misky nebo na servírovací talíř, přidám avokádo zakápnuté limetou, slitou konzervu tuňáka a tortilla chipsy, kterými je možné salát nabírat.

Recept vznikl ve spolupráci s Antica Cantina.





Žádné komentáře:

Okomentovat

Za všechny komentáře děkuji :)