18. května 2022

Rychlá quesadilla s fazolemi



Vím, že stejně jako já máte rádi rychlé recepty a vlastně se ani nedivím, dost často prostě na nějaké vyvařování není čas. I proto se alespoň v našem jídelníčku pravidelně objevují pokrmy z tortill, právě protože šetří čas, i když bez nějakých ústupků vůči chuti. Dnes mám pro vás recept na quesadillu, která je bez masa, ale obstojně zasytí díky fazolím a sýru. Stačí na ni vše smíchat, tortillu naplnit a zapéct v kontaktním grilu nebo na pánvi. K servírování nesmí chybět zakysaná smetana a salsa z čerstvých rajčat, cibule, koriandru a olivového oleje, kterou můžete nasekat nahrubo nebo rozmixovat na omáčku a quesadillu v nich namáčet.



2 porce

  • plechovka (černých) fazolí
  • hrst mražené kukuřice
  • menší červená cibule
  • menší červená paprika
  • hrst koriandru
  • 70g strouhaného sýra (gouda, cheddar)
  • 2ks Soft Flour Tortillas Antica Cantina (25cm)

  1. Fazole sliju a nasypu je do misky.
  2. Přidám k nim kukuřici, najemno nasekanou cibuli a papriku na kostičky.
  3. Koriandr nakrájím najemno, zamíchám se zeleninou a strouhaným sýrem.
  4. Na polovinu tortill rozložím náplň, překlopím a dám zapéct.
  5. Hotové quesadilly nakrájím na trojúhelníky a podávám se smetanou a salsou.

Recept vznikl ve spolupráci se značkou Antica Cantina.



Žádné komentáře:

Okomentovat

Za všechny komentáře děkuji :)