16. května 2022

Losos v medovosójové marinádě v asijském stylu



Lososa obecně mám nejraději v co nejjednodušší podobě, to znamená na troše másla pečeného s kapkou citronové šťávy. Nedávno jsem ale zaznamenala tenhle populární recept v asijském stylu a bylo mi hned jasné, že to bude něco pro mě. Tak jsem ho připravila a musím říct, že mám další recept, ve kterém je losos opravdu výborný. Pokud máte rádi asijskou kuchyni jako já, bude vám v téhle rybí podobě určitě chutnat.



2 porce

  • 2 lžíce medu
  • 6 lžic sójové omáčky
  • stroužek česneku
  • podobně velký kousek zázvoru
  • 300g filetu z lososa bez kůže
  • 2 lžíce oleje

k servírování

  • mrkev na nudličky
  • okurka na tenké plátky
  • rýže
  • sezam
  • čerstvý koriandr

  1. Nejprve si připravím marinádu, na kterou promíchám med, sójovou omáčku, najemno nasekaný česnek a zázvor.
  2. Lososa nakrájím na kostky o hraně asi 3-4cm, zaliju marinádou, promíchám a nechám marinovat alespoň půl hodiny, nejlépe i přes noc.
  3. Na pánev naliju olej, lososa vyndám z marinády a nechám okapat. Na rozpáleném oleji opeču lososa dozlatova a dám stranou.
  4. Zbytek marinády naliju do pánve a nechám zredukovat, aby vznikla hustá omáčka.
  5. Do misky dám postupně rýži, mrkev, okurku a lososa a zaliju omáčkou.
  6. Navrch přidám sezamová semínka, čerstvý koriandr a servíruju.



Žádné komentáře:

Okomentovat

Za všechny komentáře děkuji :)