2. března 2022

Minestrone



Tuhle italskou polévku jsem dlouho měla problém vařit, protože nikde neexistuje nějaký unifikovaný recept, což já občas ráda u nových receptů využívám. Nakonec jsem ale zjistila, že je to vlastně výhoda, do minestrone totiž můžete dát zrovna to, co doma ze zeleniny máte. Aby byla minestrone v základu stejná, je do ní dobré použít nějaké krátké těstoviny, rajčata různou směs aktuální zeleniny a zrovna do tohoto receptu využijete kůrku z parmezánu, kterou v ní vyvaříte a polévka tím dostane zase o trochu lepší chuť. Jinak se fantazii meze nekladou.



4 porce

  • olivový olej
  • cibule
  • 2 stroužky česneku
  • řapík celeru
  • menší mrkev
  • 2 hrnky zeleniny (cuketa, mražený hrášek atp.)
  • 1/2 hrnku velkých bílých fazolí, vařených
  • 1/2 hrnku krátkých těstovin, suchých
  • kůrka z parmezánu nebo grana padano
  • konzerva sekaných rajčat
  • voda
  • sůl a pepř
  • parmezán a pesto k podávání

  1. Na olivovém oleji nechám zesklovatět nasekanou cibuli a česnek. 
  2. Potom přidám na proužky nakrájený celer a na kostičky mrkev a společně opékám dozlatova.
  3. Do hrnce přidám nakrájenou zeleninu, fazole, těstoviny sýrovou kůrku a sekaná rajčata. 
  4. Zaliju vodou, aby bylo vše ponořené, přidám trochu soli a pepře a vařím doměkka.
  5. Hotovou polévku servíruju se lžičkou pesta a strouhaným parmezánem, před podáváním z ní vyndám vařenou kůrku sýra.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Za všechny komentáře děkuji :)