28. února 2022

Křidélka v medovo hořčičné marinádě



Kuřecí křídla jsou podle mě vděčná věc, téměř bezpracná příprava a příznivá cena z nich dělá ideální rychlé jídlo, které zvládne snad každý. Umícháte jen suroviny na marinádu, křídla do ní naložíte, rozložíte na pečící papír a pečete v troubě. Mezitím můžete udělat nějaký dobrý salát jako přílohu a super jídlo je hotové. Je to sice obíračka, ale já to mám prostě ráda, co vy?



4 porce

  • 3 lžíce Hrubozrnné hořčice Maille
  • 1 lžíce medu
  • 2 lžíce vinného octa
  • sůl a pepř
  • 1kg kuřecích křídel

  1. Na marinádu promíchám hořčici, med, vinný ocet spolu se solí a pepřem.
  2. Křídla vložím do marinády a důkladně promíchám.
  3. Křídla rozložím na plech vyložený pečícím papírem a případnou marinádu, která po nich zbyde v misce, přidám navrch křídel.
  4. Peču v troubě předehřáté na 200°C asi 20 minut, potom křídla na plechu otočím a dopékám ještě 15 minut.
  5. Podávám nejlépe se salátem a čerstvým pečivem.

Recept vznikl ve spolupráci s hořčicemi Maille.



Žádné komentáře:

Okomentovat

Za všechny komentáře děkuji :)