14. dubna 2021

Mandlovo kokosová panna cotta s kyselým ovocem



Italskou panna cottu mám moc ráda, její příprava není žádná věda, přesto je to skvělý, efektní a vynikající dezert. Klasicky se dělá ze smetany a želatiny, takže vznikne lahodný krém, já jsem si však pro vás dnes ve spolupráci s rostlinnými nápoji Joya připravila veganskou verzi, která není o nic míň chutná. K přípravě jsem použila mandlovo kokosové mléko, které je vyrobené z restovaných mandlí, takže má zase o něco zajímavější chuť. Vše doplňuje omáčka z kyselkavého ovoce, já měla mražené s rybízem, malinami a ostružinami, ale můžete použít jakékoliv kyselejší druhy ovoce, které jen trochu povaříte s cukrem. Dohromady je to jedna báseň, opravdu.

4 porce

  • 400ml Mandlovo kokosového nápoje Joya
  • 3g agaru
  • 100g mraženého ovoce
  • 2 lžíce cukru

  1. Mandlovo kokosový nápoj od Joyi naliju do rendlíku a přidám k němu agar (tento nápoj už je trochu oslazený, takže není třeba přidávat žádné sladidlo, pokud budete chtít, můžete ještě kapku přisladit podle chuti). 
  2. Za stálého míchání směs přivedu k varu a vařím asi 5 minut. Potom tekutinu rozliju do čtyř skleniček a nechám zatuhnout.
  3. Mražené ovoce společně s cukrem přivedu k varu, vidličkou rozmačkám větší kusy a hotovou omáčku potom naliju navrch každé panna cotty.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Za všechny komentáře děkuji :)