27. července 2020

Jemná krupicová kaše s pečenými meruňkami

Myslím, že spousta z nás má ke krupicové kaši nějaký vztah už od dětství. Někdo ji nemusí, jiní milují, někdo tu klasickou s kakaem a máslem míchá, někdo ujídá od kraje. Já jsem díky spolupráci s rostlinnými mléky Joya připravila takovou letní verzi, kterou můžete jíst jak teplou, tak i za studena a hodí se tak třeba do školy, práce nebo na výlet. Je vynikající, zkuste a uvidíte.

2 porce
  • 300ml mandlového mléka Joya
  • 3-4 lžíce dětské krupičky
  • 1 lžíce medu
  • špetka mletého kardamomu
na pečené meruňky
  • 6 větších meruněk
  • 2 lžíce oleje
na dohotovení
  • 2 lžíce medu
  • nesolené pistácie
  • máta na ozdobu
  1. Mandlové mléko spolu s kardamomem přivedu v hrnci pomalu k varu, přidám k němu krupičku a metlou promíchávám, dokud kaše nezhoustne, asi 3-4 minuty.
  2. Kaši nakonec odstavím a vmíchám do ní lžíci medu.
  3. Meruňky rozpůlím, zbavím pecek a na pánvi opékám na oleji řeznou stranou dolů na mírném ohni asi 5 minut dozlatova. Potom je otočím a stejně opékám, aby meruňky změkly ze všech stran.
  4. Hotovou kaši rozdělím do sklenic, navrch přidám opečené meruňky, zakápnu medem a posypu nasekanými pistáciemi.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Za všechny komentáře děkuji :)