21. ledna 2019

Čokoládový cheesecake


Nechápu jak to, ale recept na čoko čízkejk na blogu chybí a to se musí ihned napravit! Měla jsem teď narozeniny a tak bylo jasné, že bude rodinný oběd a po něm bude následovat nějaký dezert. No a proč bych si zrovna neupekla číský dort? Je plný čokolády a celkově je dost hutný, takže průměr 20 centimetrů vystačí minimálně deseti, ale spíš i dvanácti lidem. Takže je jasné, že nám zbylo a taky že jsem si ten samý den dala ještě nášup.


20cm forma/10-12 porcí

spodek
  • 100g karamelových sušenek
  • 25g másla
čokohmota
  • 400g cream cheese
  • 3/4 hrnku třtinového cukru
  • 15g kakaa
  • 170g hořké čokolády
  • 40ml smetany ke šlehání
  • 3 vejce
  1. Na spodek vložím sušenky do sáčku a pomocí válečku je rozdrtím na jemno.
  2. Máslo rozpustím, promíchám se sušenkovou drtí a nasypu na spodek formy. Prsty potom drť upěchuju.
  3. Na čokohmotu ušlehám v robotu cream cheese spolu s cukrem a kakaem do hladka.
  4. Hořkou čokoládu si ve vodní lázni rozpustím a vešlehám ji spolu se šlehačkou do krému.
  5. Postupně k čokokrému vešlehám i jedno vejce po druhém.
  6. Hotový krém naliju na sušenkový základ a pomocí špachtle uhladím povrch.
  7. Cheesecake peču v troubě předehřáté na 175°C přibližně hodinu, hotový je, když kraje vyskočí a vypadají zatuhle, zatímco střed se ještě maličko klepe.
  8. Upečený cheesecake nechám vychladnout, potom alespoň 2 hodiny vychladit v lednici a podávám posypaný kakaem s čerstvými borůvkami.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Za všechny komentáře děkuji :)