6. prosince 2018

Moderní veganské recepty


Dnes si v rámci předvánočního recenzního okénka posvítím na novou knihu o dezertech s názvem Moderní veganské recepty od Petry Stahlové. Petra je v gastronomii a cukrařině opravdu zkušená, v knize se o její cestě dozvíte mnohem víc a taky zjistíte, proč se rozhodla vydat cestou veganského (nejen) pečení. Listovat knihou je opravdu nádhera!

Jak sama Petra píše, její cílem bylo přinést recepty v nichž vlastně na chuti ani pohledem nepoznáte, že jsou čistě rostlinné. Pokud se podíváme na obsah, najdete tu sekci Pečení, Tartaletky, Dezerty, Servírované dezerty, Zmrzliny, Pralinky a Drobnosti. V úvodu je poměrně šikovná kapitola, která přibližuje nejlepší rostlinné varianty živočišných produktů, které byste mohli při cukrařině potřebovat.


Musím uznat, že některé recepty vypadají podle fotografií dost náročně, ale díky Petře a jejím jasným postupům nakonec přijdete na to, že jejich příprava je zvládnutelná i v domácích podmínkách a můžete tak zkoušet ty nejlepší sladkosti na úrovni profesionálů. 

Samostatně bych se chtěla věnovat fotografiím, protože za nimi stojí Janička Králiková (blog Zásadně zdravě). Jak ji znám, určitě by mi řekla, že taková krása se prostě fotí sama, ale pane bože! Už jen listovat si knížkou jenom jako obrázkovou, to je taková paráda. Fotografie jsou stejně jako výtvory na nich nepřeplácané, čisté a působí moc příjemně.


Abych to shrnula, za sebe můžu knihu opravdu doporučit všem fandům do pečení a sladkého, protože určitě vás má na cestě za úchvatnými dezerty kam posunout. Tahle kniha rozhodně bude důstojným členem mojí knihovny. A té vaší?


Žádné komentáře:

Okomentovat

Za všechny komentáře děkuji :)