22. listopadu 2018

Zelenina z ekozahrady

Tato kniha je poměrně obsáhlou novinkou, která vás provede všemi radami a nástrahami, jak ekologicky pěstovat zeleninu a další plodiny na zahradě. Možná si říkáte, proč se právě tahle kniha objevuje na stránkách blogu o vaření, když je primárně o pěstování. Odpověď na tuhle otázku je jasná, když chce člověk kvalitně vařit, musí k tomu používat i kvalitní suroviny. A co je lepší, než vlastní a ještě ekologicky vypěstované? Mě se rozhodně příští rok bude hodit.

Už podle obsahu je vidět, že jde o poměrně ucelené dílo, se kterým se člověk může pustit do pěstování pěkně od základu. Autoři vám vysvětlí, jak založit různé druhy záhonů, jak připravit kompost i všechno o pěstování plodin. Poměrně velkou část knihy obsahují rady a návody ohledně pěstování konkrétních druhů rostlin, najdete tu tak například postup jak na dýně, cukety, melouny, ale i konopí tabák nebo fenykl.


Prostor dostaly i tipy, pěstovat bylinky na zahradě, jak zeleninu zpracovat v kuchyni a taky nechybí roční koloběh na zahradě, kde se dozvíte, kdy je dobré co na zahradě dělat, aby byla úroda bohatá a zahrada prosperovala. Všechny rady jsou v knize doplněny fotografiemi, takže není nuda si knihou i jen tak listovat. Já osobně jsem si knihu přála k Vánocům, díky recenzi jsem ji mohla dostat o něco dřív a myslím si, že ji příští rok budu hodně využívat.

Příspěvek byl připraven ve spolupráci s nakladatelstvím Smart Press, s.r.o.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Za všechny komentáře děkuji :)