Pořád ještě se potýkám s jablky a to jsme jich na zahradě už otrhali přes 200 kilo a nechali si udělat mošt, mám je zavařená a tak dále. Tenhle recept by se spíš měl jmenovat karamelová jablka s toustem, protože o jablka tu jde především. Nemusíte je použít jen na tousty, ale i třeba do palačinek, na lívance nebo prostě kamkoliv. Připravená dávka jablek vydrží v lednici docela dlouho, my jsme jí snědli asi až po 14 dnech a byla pořád dobrá. Tak šup na recept.
1 dávka- 1kg jablek, oloupaných a nakrájených na kostky cca 3x3cm
 - 100g tmavého cukru
 - špetka skořice
 
- Do pánve nasypu tmavý cukr a na středním plameni nechám rozpustit na karamel.
 - Když je cukr rozpuštěný, nasypu do něj jablka, přidám skořici a společně promíchávám asi 2-3 minuty, aby se karamel odlepil ode dna. Potom zakryju pokličkou a nechám spolu dusit dalších asi 5 minut.
 - Jablka odkryju a podle potřeby nechám zredukovat na požadovanou hustotu, to je těžké odhadnout, protože každá jablka jsou jinak šťavnatá, ale jde o to, aby okolo jablek byla hustší karamelová šťáva.
 - Hotová jablka ještě horká přendám do sklenic a uzavřu, nechám vychladnout a skladuju v lednici.
 
francouzský toust, 2 porce
- 2 vejce
 - 100ml vysokotučné smetany
 - špetka cukru
 - 4 plátky toustů
 - máslo
 
- Vejce v misce prošlehám spolu se smetanou a cukrem.
 - Do této směsi namáčím z obou stran tousty, které potom na rozpálené pánvi s máslem opékám dozlatova.
 



Super článok! Určite budem sledovať ďalej!:)
OdpovědětVymazatDíky <3
Vymazat