26. června 2018

Kakaový clafoutis s višněmi

 Klasický clafoutis je francouzský dezert připomínající pudinkové těsto, ve kterém jsou zapečené šťavnaté třešně. Já jsem připravila temnější a hříšnější verzi, kdy jsem do kakaového těsta přidala na místo třešní višně. Držte si vidličky, abyste ho nesnědli na posezení, protože tohle je léto v koláčové formě.


forma na koláč o průměru 24 cm
  • 2 vejce
  • 3/4 hrnku hladké mouky
  • 1/4 hrnku kakaa
  • 1/2 hrnku cukru
  • 1 a 1/4 hrnku mléka
  • plná hrst vypeckovaných višní
  • máslo
  1. Na těsto prošlehám v hluboké míse všechny ingredience kromě posledních dvou, aby vzniklo řídké těsto.
  2. Koláčovou formu vymažu máslem (pokud máte s odklápěcím dnem, doporučuji celou vyložit pečícím papírem) a na dno rozprostřu višně.
  3. Višně ve formě zaliju těstem a peču v troubě předehřáté na 180°C asi hodinu.
  4. Nechám vychladnout a před krájením ideálně ještě vychladit v lednici.

4 komentáře:

  1. Kayo, vypadá (a jistě i chutná) báječně :-) Díky za recept i inspiraci. A.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rádo se stalo ;) Inspirace není nikdy dost. A děkuju :)

      Vymazat

Za všechny komentáře děkuji :)