28. února 2018

Tvarohové koblížky


Nevím ani proč, ale tyhle koblížky mi evokují dětství. Musí říct, že s tím, jak naše Pepina pomalu, ale jistě roste, tak trochu jí závidím tu dobu plnou her, zábavy a bezstarostnosti, která jí ještě čeká. Doufám, že tyhle koblížky jí jednou tuhle krásnou dobu taky připomenou.

asi 18 koblížek
  • 250g měkkého tvarohu
  • 2 vejce
  • 2 lžíce cukru
  • 150g hrubé mouky
  • 1/4 sáčku prášku do pečiva
  • olej na smažení
  • moučkový cukr na obalení
  1. V míse promíchám tvaroh, vejce, cukr, hrubou mouku a kypřící prášek a nechám asi čtvrt hodiny odpočinout.
  2. Nechám si rozpálit vysokou vrstvu oleje a lžící nebo namočenýma rukama odebírám kousky těsta o něco menší než pingpongový míček, které postupně dávám do oleje.
  3. Koblížky průběžně otáčím a smažím pomalu, aby se dostatečně propekly naskrz, do zlatohnědé barvy.
  4. Hotové koblížky nechám okapat od oleje a obaluji v moučkovém cukru.

6 komentářů:

  1. Zrovna před týdnem mi milý básnil o koblížcích, které jsem nikdy nezkoušela. A miluje tvaroh. Takže jdu nadšeně na to! A děkuju, Vaše recepty jsou moje eso v rukávu!

    OdpovědětSmazat
    Odpovědi
    1. To mě moc těší, tak jen smažte opravdu pomalu, ať se povedou!

      Smazat
  2. Wow, peckový tip. Už se mi sbíhají sliny :)

    OdpovědětSmazat
  3. My do těsta dáváme ještě lžíci rumu a obalujeme v cukru se skořicí... mňam

    OdpovědětSmazat

Za všechny komentáře děkuji :)