21. února 2018

Cibulačkové kuře


Miluju francouzskou cibulačku, ta chuť a vůně karamelizované cibulky, která změkne ve vývaru... Napadlo mě propojit tuhle chuť s pečeným kuřetem a byla to lahoda! Určitě stojí za vyzkoušení a jako přílohu nejlíp zkuste šťouchané brambory.

Na jedno kuře
  • 3 cibule
  • 2 lžíce másla
  • snítka tymiánu
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 1 dcl bílého vína
  • kuře
  • sůl
  • kousek másla navíc
  1. Cibule očistím a nakrájím na tenká půlkolečka.
  2. Na másle za stálého míchání nechám cibule opéct dozlatova, což trvá asi 10 minut.
  3. Na dno zapékací mísy rozložím opečenou cibulku, kterou promíchám s dijonskou hořčicí a bílým vínem. Na ní položím kuře, které posypu nasekaným tymiánem, pokladu kousky másla a vše osolím.
  4. Zapékací mísu přikryju a dám péct do trouby předehřáté na 180°C asi na 30 minut, potom odklopím víko a dopékám dozlatova dalších asi 30 minut, kdy kuře čas od času poliju tekutinou na dně mísy.

2 komentáře:

  1. Dělala jsem o víkendu a sklidila jsem velký úspěch, děkuji za recept

    OdpovědětVymazat

Za všechny komentáře děkuji :)