4. října 2016

Housky s trhaným bbq vepřovým a zelným salátem


Minulý týden jsem přišla s receptem na domácí housky a jak jsem slíbila, tak dnes přináším zajímavý způsob, čím je naplnit. Trhané vepřové, které je v rychlejší úpravě, než jakou asi znáte, protože je hotové za něco přes hodinu, se skvěle doplňuje s čerstvým zelným salátem. Myslím, že nezůstane jen u jedné housky, alespoň u nás to tak bylo.


trhané vepřové v domácí bbq omáčce (4 porce)
  • 4 lžíce rajčatového protlaku
  • 2 lžíce bílého vinného octa
  • lžičku uzené papriky
  • lžičku třtinového cukru
  • lžičku dijonské hořčice
  • špetku soli
  • špetku chilli
  • 0,5 kg vepřového ramínka nebo plece
  • olej
  1. Nejprve připravím bbq omáčku. Na ní smíchám protlak, ocet, uzenou papriku, cukr hořčici, sůl a chilli a nechám odpočívat.
  2. Ramínko nakrájím na čtyři stejně vysoké plátky, které na pánvi na oleji opeču z obou stran dozlatova. To trvá celkem asi 10 minut.
  3. Opečené ramínko spolu s olejem přendám do zapékací misky a zaliju bbq omáčkou. Vše společně promíchám, aby se omáčka dostala úplně všude.
  4. Maso zlehka podliju vodou, misku přiklopím a peču v troubě předehřáté na 200°C asi 3/4 hodiny. Pak z misky odklopím víko a dopeču ještě asi 15 minut, aby na dně zbylo jen trochu omáčky.
  5. Hotové maso nechám zlehka zchladnout a vidličkami roztrhám na vlákna, která promíchám se zbylou omáčkou v misce.

zelný salát
  • 300g bílého zelí
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • 2 lžíce majonézy
  • 1 lžičku citronové šťávy
  • 1 lžičku cukru
  • špetku soli
  1. Zelí nakrájím nebo nakrouhám na tenké plátky.
  2. V míse pak zelí promíchám se zbylými surovinami a nechám chvíli odpočinout, aby se chutě propojily.

sestavení
  1. Při servírování rozkrojím housku, kterou nechám na řezu trochu opéct buď na suché pánvi nebo v kontaktním grilu. 
  2. Naspod housky pak nandám trochu salátu a navrch přidám část trhaného masa. 
  3. Celou náplň přiklopím druhou částí housky a hned podávám.

2 komentáře:

  1. Ježišíííí,to musí být mňamina ;-).Tohle musím zkusit.Děkuji moc za skvělý recept a dokonale vyladěný jedlý blog. ;-) H.

    OdpovědětSmazat

Za všechny komentáře děkuji :)