15. srpna 2016

Kuře piri piri


Recept na tohle portugalské kuře ocení všichni, kteří mají rádi štiplavou chuť chilli. Kusy kuřete se namáčejí do skvělé omáčky, ve které se marinují, a pak pečou nebo ještě lépe grilují na ohni. Omáčku piri piri využijete kromě tradičního kuřete třeba i na pečení brambor, ryb i zeleniny a určitě se u vás stane hitem, protože postup je úplně primitivní a ingredience taky snadno k dostání. Ke kuřeti doporučuju nějaký dobrý salát a rýži.





.
4 porce
na omáčku piri piri
  • půlku červené papriky kapie
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 3 papričky bird´s eye (semínka odstraňte)
  • 2 stroužky česneku
  • lžíci čersrtvého nebo sušeného oregana
  • šťávu z jednoho citronu
  • špetku soli
  1. Omáčka je velmi jednoduchá, prostě jsem všechny ingredience vložila do mixéru a rozmixovala na jemno.

.
na kuře piri piri
  • omáčku z receptu
  • 4 kousky kuřete (používám spodní a svrchní stehna)
  1. Kuře jsem obalila v omáčce a nechala marinovat (ideálně přes noc, aby se chuť natáhla do masa, ale minimálně 2 hodiny).
  2. Před tepelnou úpravou jsem kuře vyndala z lednice a troubu jsem si rozpálila na 200°C.
  3. Kuře jsem spolu s omáčkou vložila do zapékací misky a přikryté společně pekla asi 30 minut, pak jsem odstranila pokličku a pekla do zlatova ještě asi 20 minut.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Za všechny komentáře děkuji :)