29. února 2016

Úsporná domácnost


V poslední době nemám tolik času, kolik bych si přála blogu věnovat. Zato ale připravuju dva projekty, z nichž minimálně jeden vás určitě bude moc zajímat! Intenzivně připravujeme stěhování do nového bytu, takže místo nových receptů malujeme a tak dále. Ale o tom někdy jindy. Chci vám totiž říct, že už velmi brzy se s vámi v příspěvcích na blogu budu dělit o tipy a triky, jak lépe fungovat v domácnosti. A za to všechno může Ikea, která stojí za vynikajícím projektem.

V březnu se spustí projekt "Zero Waste Family", tedy rodina nebo taky domácnost bez plýtvání. V čem celý projekt spočívá, to se dozvíte už brzy. Já téma uchopím po svém a na blogu se v průběhu března a dubna dozvíte hodně nápadů, jak se nám v domácnosti daří šetřit (jednak peněženku, ale také suroviny k vaření, čas a taky přírodu - jak zredukovat odpad, který při fungování domácnosti vzniká). Mám v plánu vyjít z našich zažitých každodenních zvyků.


Problematika plýtvání je mi totiž blízká a i když si myslím, že se snažím ke spoustě věcí přistupovat s myšlenkou neplýtvat, cítím, že se ještě naše domácnost rozhodně má kam zlepšovat. Projekt "Zero Waste Family" je o zamyšlení se nad fungováním domácnosti. Výrobky Ikea mě i vám ke zlepšení v tomto směru můžou pomoct, ale rozhodně to nestojí na nich. A to se mi na přístupu Ikea moc líbí. Pro mě to rozhodně bude zajímavá zkušenost a věřím, že nově zažitá pravidla si doma udržíme, protože snížit plýtvání má rozhodně smysl.


Tak co, těšíte se? Řešíte plýtvání u vás doma?


1 komentář:

  1. Těšim a moc! Doma třídíme a i na tom vidíme, kolik odpadu stále produkujeme, hlavně plastu, je to šílené všechny ty obaly.

    OdpovědětVymazat

Za všechny komentáře děkuji :)