Doufám, že konec roku prožíváte tak, jak jste si přáli. Pro každého je to něco jiného, někdo je raději v poklidu, sám, někdo bujaře oslavuje mezi lidmi. Ať už váš konec roku bude takový či jiný, určitě byste ho měli zakončit s něčím dobrým. Dnešní recept není nic speciálního, ale upečená a okořeněná cizrna je vynikající a taky asi zdravější variantou než jsou třeba brambůrky. Vše nej do nového roku! A na shledanou v tom příštím.
Na dávku pečené cizrny jsem potřebovala
- konzervu cizrny
- půl lžičky římského kmínu
- půl lžičky uzené papriky
- špetku sušeného koriandru
- špetku sušeného česneku
- trochu soli
- pár kapek citronové šťávy
- trochu oleje
- Cizrnu jsem slila a nasypala do misky.
- Na ní jsem nasypala všechno koření, přidala sůl, citronovou šťávu a trošku oleje a vše jsem společně promíchala, aby se chutě propojily.
- Takto připravenou cizrnu jsem nasypala na plech vyložený pečícím papírem a dala jí péct do trouby předehřáté na 220°C na 30 minut nebo do té doby, než začala být cizrna křupavá. Během pečení je třeba ji občas promíchat.
- Hotovou cizrnu jsem nechala vychladnout.
Dobrý den, jen pro jistotu se zeptám - konzervou cizrny je myšlena cizrna sterilovaná? Tu miluju a recept vypadá lákavě, tak bych ji vyzkoušela :-)
OdpovědětVymazatAno, přesně tak :)
VymazatTyjo! to je super nápad! díky moc ! skvělý blog!!! BEAUTYPUSINKA
OdpovědětVymazatDělala jsem ji včera a je prostě senzační !!!
OdpovědětVymazatDíky! K.
VymazatPrávě dělám tak jsem zvědavá na výsledek.
OdpovědětVymazatjak to dopadlo?
Vymazat....nevím, kde se stala chyba, ale když jsem dělala pečenou cizrnu, tak jsem jí měla rozprskanou po celé troubě, pekla jsem jí z nakládané a okapané....
OdpovědětVymazatTo opravdu netuším, nikdy se mi to nestalo
VymazatAle šťavvu z konzervy nevyhadzujte! Je z nej fantastická zmrzlina!!! Pridajte k nej 1/4 kl guarovej gumy, hnedý cukor , mixujte 5-6min na najvyšších otáčkach až dokým to nieje úplne husté a tuhé, ku koncu postupne pridávajte šťávu z 2biocitronov./alebo rozpustenú čokoládu, či mixnute ovocie. Dajte na noc do mrazáku.
OdpovědětVymazatto je zajímavý recept, znám různá jiná využití, ale zmrzlinu tedy ne...
Vymazat