30. prosince 2015

Pečená kořeněná cizrna



Doufám, že konec roku prožíváte tak, jak jste si přáli. Pro každého je to něco jiného, někdo je raději v poklidu, sám, někdo bujaře oslavuje mezi lidmi. Ať už váš konec roku bude takový či jiný, určitě byste ho měli zakončit s něčím dobrým. Dnešní recept není nic speciálního, ale upečená a okořeněná cizrna je vynikající a taky asi zdravější variantou než jsou třeba brambůrky. Vše nej do nového roku! A na shledanou v tom příštím.

Na dávku pečené cizrny jsem potřebovala
  • konzervu cizrny
  • půl lžičky římského kmínu
  • půl lžičky uzené papriky
  • špetku sušeného koriandru
  • špetku sušeného česneku
  • trochu soli
  • pár kapek citronové šťávy
  • trochu oleje
  1. Cizrnu jsem slila a nasypala do misky.
  2. Na ní jsem nasypala všechno koření, přidala sůl, citronovou šťávu a trošku oleje a vše jsem společně promíchala, aby se chutě propojily.
  3. Takto připravenou cizrnu jsem nasypala na plech vyložený pečícím papírem a dala jí péct do trouby předehřáté na 220°C na 30 minut nebo do té doby, než začala být cizrna křupavá. Během pečení je třeba ji občas promíchat.
  4. Hotovou cizrnu jsem nechala vychladnout.

3 komentáře:

  1. Dobrý den, jen pro jistotu se zeptám - konzervou cizrny je myšlena cizrna sterilovaná? Tu miluju a recept vypadá lákavě, tak bych ji vyzkoušela :-)

    OdpovědětSmazat
  2. Tyjo! to je super nápad! díky moc ! skvělý blog!!! BEAUTYPUSINKA

    OdpovědětSmazat

Za všechny komentáře děkuji :)