22. října 2015

Inspirace pro kuchyň


Musím se přiznat, že momentálně internetový food svět tak trochu zanedbávám, blog se snažím ještě stíhat, ale třeba s instagramem to teď moc nedávám. I když vlastně úplně nezaostávám, protože aktuálně realizuju jeden projekt. VELKÝ PROJEKT.

Konečně jsme se totiž rozhoupali a pořídili větší byt. Rozhodli jsme se i díky tomu, že pokud bychom měli čekat na ten náš vysněný byt, dost možná bychom se načekali až do stáří. Vybrali jsme si tedy byt, který se k tomu vysněnému hodně blíží.

Stará zástavba, skoro sto metrů čtverečních, původní dveře, parkety v několika pokojích. No a tak teď místo brouzdání recepty a zkoušení nových postupů hledám jak probourat zeď, odříznout topení nebo výběrem podlahy a draždiček. Taky po práci pokračuju na byt škrábat zdi a večer vybírám zařízení. U nás doma to teď nevypadá nic moc, protože absolutně nestíhám uklízet. A k tomu se tu suší ořechy. Každopádně jsem vděčná za tu možnost rekonstruovat nový byt s tím, že nemusím bydlet uprostřed staveniště, to už jsem zažila a děkuji, nikdy více.


To, co vás bude asi nejvíc zajímat, je nová kuchyně. V novém bytě jsme prohodili trochu místnosti a tak se našel velkorysý prostor pro novou pořádnou kuchyň, kde se konečně budu moct dobře pohybovat a vejdu se s nádobím. Všechno je zatím v začátku, ale inspiraci jsem hledala už dlouho před tím, než jsme byt koupili. Napadlo mě, že se s vámi o mé nápady podělím a třeba se podělíte i vy se svými tipy.

Moc se mi líbí nadčasový a vzdušný skandinávský styl, takže asi pochopíte, že bych ráda bílou matnou kuchyň, která by neměla mít jakékoliv rušivé prvky, doplnila by ji dřevěná deska a jemné nenápadné úchytky. Taky by se mi líbilo mít minimum horních skříněk, ale tomu se asi nevyhneme. Každopádně nějakou polici místo skříňky bych uvítala. Mám moc ráda retro doplňky, takže taková retro lednice by byla pro mě to pravé. A za linku bych si přála bílou mozaiku.


Díky aktuální kuchyni vím, že uvnitř skříněk využiju maximum zásuvek a minimum polic, kde se dneska přehrabuju, když chci vylovit nějaké nádobí. A rozhodně ráda zůstanu u plynové varné desky (i když už nikdy víc v nerezu), protože na plynu se mi vaří nejlíp a jsou věci, které jinde než na plynu neuděláte. Prostor kuchyně bude propojený s jídelnou, kde bych si představovala dřevěný stůl a k němu židle Ton Ironica, do kterých jsem se zamilovala.

Určitě máte sami nějakou zkušenost s pořizováním kuchyně, takže budu ráda za každý tip. Jaká kuchyň by byla podle vašich představ? A jaké chyby byste již neopakovali? Hotovo bychom měli mít na začátku příštího roku, takže se určitě o tom na blogu dozvíte.


Zdroje: Pinterest, Nordic Day, Ikea

2 komentáře:

  1. Také řešímě kuchyň, už pěkně dlouho a zatím bez výsledku. Z původní vysněné bílé vznikla po kompromisu šedo-bílá. Skříňky máme vymyšlené, ale v kuchyňském studiu, kde jsme byli, nebyli schopní čehokoliv, co nebylo přesně podle jejich šablony. Nakonec mi tedy kuchyň bude asi dělat manžel. A pokud nebude do Vánoc, tak letos nepeču (u trouby co máme teď padají dvířka) :)

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj s přítelem vyrábíme nábytek, tak si dovolím nabídnout případně naše služby. Děláme s masivem a převážně jídelní stoly. Kuchyň jsme ještě nedělali i když už se nám taky jedna rýsuje...Každopádně jsme takoví flexibilní a všecko děláme na míru. Kdyby se Ti to líbilo mrkni k nám: www.repper.cz

    OdpovědětVymazat

Za všechny komentáře děkuji :)