21. září 2015

Dýňové hokkaido burgery


Musím říct, že dobré a poctivé burgery jsou jedním z mých oblíbených jídel a jak dnešní příspěvek ukazuje, rozhodně nemusí být jen masové. K podzimu neoddělitelně patří dýně, tak proč je nedostat i do burgerů. Doma mám už zásobu dýní nastřádanou a tak přemýšlím, jak všelijak je zpracovat. Tohle je varianta, která dýni opravdu sluší a je překvapivě dost sytá, tak si burgery z dýně zkuste připravit.






Na 4 porce jsem potřebovala:
  • 400g dýně hokkaido
  • 5 stroužků česneku
  • trochu oleje
  • 2 půlky sušených rajčat v oleji
  • pár lístků čerstvé bazalky
  • 30g strouhaného parmazánu
  • 1 vejce
  • strouhanku
  • 150g zakysané smetany
  • sůl
  • rukolu 
  • housky na burgery (používám recept od Maškrtnici)
  1. Dýni je třeba nejprve předpéct. Na plech jsem vyložila plátky dýně a stroužky česneku, vše jsem pokapala olejem a dala péct do trouby na 200°C dozlatova.
  2. Upečenou a zchladlou dýni jsem vidličkou rozmačkala na kaši a česnek dala zatím stranou. Do mísy k dýni jsem přidala nakrájená sušená rajčata, nasekanou bazalku, parmazán a vejce. Přidala jsem trochu soli a dosypala strouhankou tak, aby se daly vytvarovat karbanátky, které se nelepily.
  3. Dýňové burgery jsem pak nechala v lednici ztuhnout a na troše oleje je opekla z obou stran dozlatova.
  4. Na omáčku jsem promíchala zakysanou smetanu s vyloupanými upečenými stroužky česneku a trochou soli.
  5. Burgery jsem naložila do rozkrojených a na řezu opečených housek, zakápla je omáčkou a navrch navršila rukolu.

6 komentářů:

  1. Absolutně úžasné fotky. Jsem v práci, ale jakmile dorazím domů, tenhle recept musím vyzkoušet! Nic mi tak dlouhou dobu neudělalo chutě jako právě tyhle burgery. Děkuju za skvělý tip!
    http://chicadriana.blogspot.co.at/

    OdpovědětSmazat
  2. Krásné jako vždy, jelikož dýně zbožňuji určitě vyzkouším i tenhle recept

    OdpovědětSmazat
  3. Krásné fotky, úplně k sežrání! :))

    OdpovědětSmazat

Za všechny komentáře děkuji :)