14. prosince 2014

Coniglio cacciatora/ Králík po myslivecku


Všechny blogy v tomto čase překypují zajímavými recepty na cukroví, ať už to jsou novinky nebo moderně předvedené klasiky. Já vám řeknu, že na cukroví moc nejsem. Miluju tedy linecké slepované rybízovou marmeládou, ale tím tak končím. Proto u mě recept na cukroví letos nenajdete. Ale pokud stále ještě pečete, od všeho toho sladkého můžete vyčistit chuťové buňky následujícím receptem.


Je to ideální jídlo, které uděláte jen tak mimochodem mezi pečením cukroví. Vše postupně naskládáte do hrnce, pomalu dusíte a už se moc nestaráte. No a až budete mít napečeno, hotového králíka naservírujete jako Italové spolu s bílou bagetou, která pomůže nasát vynikající omáčku, zasednete všichni okolo jedné velké mísy okolo stolu a užíváte si. Jde o klasický italský recept, kde můžete použít jak králíka, tak i kuře. Žádná velká práce a famózní výsledek, tak to mám ráda.


Na 4 porce jsem potřebovala:
  • 4 nohy z králíka
  • hladkou mouku
  • olivový olej
  • stroužek česneku
  • 1 bobkový list
  • snítku rozmarýnu
  • 400g konzervu sekaných rajčat
  • hrst černých oliv
  • sůl
  • špetku chilli
  1. Králíka jsem lehce obalila v mouce a na olivovém oleji jsem ho v těžkém litinovém hrnci opekla ze všech stran dozlatova. Pak jsem přidala nasekaný česnek a vše promíchala.
  2. Ke králíkovi jsem přidala bobkový list, nasekaný rozmarýn, rajčata, olivy, trochu soli a chilli. Králíka jsem ještě podlila trochou vody a pomalu ho dusila na plotně přikrytého asi 1,5 hodiny doměkka. 
  3. Hrnec jsem pak odklopila a nechala omáčku zredukovat, aby zhoustla. Hotový králík by měl odpadat od kosti a omáčky by mělo být poloviční množství tekutiny než na začátku.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Za všechny komentáře děkuji :)