27. července 2014

Nové brambůrky s cibulí a libečkem


Při nákupech na farmářském trhu jsem narazila na nové brambory o velikosti maximálně do čtyř centimetrů, které se hodí pro efektní servírování v kuse. Já jsem je opekla v troubě a přidala k nim zkaramelizovanou cibuli s čerstvým libečkem, které je velmi zajímavě dochutí. Na včerejší grilovačce byly hitem, takže je můžu s klidem doporučit ke všemu grilovanému, ale myslím, že by byly skvělé i jen tak.



Na jednu dávku (cca 5-6 porcí) jsem potřebovala:
  • 1,3 kila malých nových brambůrek
  • 8 lžic oleje
  • 2 velké cibule
  • malou hrst lístků čerstvého libečku
  • sůl

Nejprve jsem si předehřála troubu na 200°C, brambůrky jsem důkladně očistila a promíchala s polovinou oleje. V troubě jsem je pekla na plechu s pečícím papírem asi hodinu, kdy jsem je průběžně promíchávala, aby se opekly ze všech stran.

Na druhé polovině oleje jsem v pánvi nechala za občasného míchání zkaramelizovat na tenké plátky nakrájenou cibuli. Těsně před koncem opékání jsem přidala nadrobno nasekaný libeček, vše jsem promíchala, nechala prohřát a vypnula.

Ještě teplé brambory jsem smíchala s cibulí a libečkem, dosolila jsem a nechala odležet. Výborné jsou teplé, ale snad ještě lepší o pokojové teplotě.

2 komentáře:

  1. Tak na tomhle bych si zase pochutnala já :-). Taková jednoduchá jídla miluji. Libečku mám naštěstí hodně.

    OdpovědětVymazat
  2. Dekuji za recept,bramburky byli super,super mnamka.

    OdpovědětVymazat

Za všechny komentáře děkuji :)