30. března 2014

Tuňáková pomazánka s kapary


Jednoduchých receptů na pomazánky není nikdy dost. Mají totiž mnohé využití, můžete si je namazat na chleba k snídani, dát je mezi chleby na výlet nebo třeba servírovat je na crostini na posezení s přáteli. Osobně raději než koupi mám přípravu pomazánek, protože spojením několika málo surovin vám před očima vznikne efektní dobrota. Na co kupovat, ne?


Tahle pomazánka mi výslednou chutí dost připomíná klasickou rybičkovou, ale jen do té doby, než se zakousnete do kapary, která jí dává nový chuťový odpich. Výhodou je, že všechny ingredience najdu téměř vždycky v lednici a ve spíži. Na opečeném chlebu je boží!


Na jednu dávku pomazánky jsem potřebovala:
  • konzervu tuňáka ve vlastní šťávě
  • 150g žervé nebo lučiny (lze i smíchat s částí majonézy)
  • 1 jarní cibulku
  • vrchovatou lžíci kaparů
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • sůl

Konzervu tuňáka jsem otevřela, slila tekutinu a lehce jí ještě vymačkala z masa. V misce jsem pak tuňáka smíchala s žervé, nadrobno nasekanou jarní cibulkou, kapary, citronovou šťávou a lehce dosolila.

Pomazánku jsem nechala odležet v lednici a servírovala na chlebu.


3 komentáře:

  1. Mňam, tuňákovou mám moc ráda! Nikdy mě ale nenapadlo přidat do ní kapary.. A s nimi to vypadá zas o něco zajímavěji, super nápad ;o)

    OdpovědětVymazat
  2. Och, to je tak dobré... a tak rýchle, že možno miesto prokrastinácie v kuchyni pribudne konečne pár riadkov bakalárky:D No a kapary... mala som jeden pohár odniekiaľ, trčal mi v špajze, nedôverčivo som sa naň mračila... a odo dneška sú vďaka tebe moja nová láska <3

    OdpovědětVymazat

Za všechny komentáře děkuji :)