2. ledna 2014

Sušenky palmiers


Občas chce člověk připravit něco nečekaného ze surovin, které jsou naopak celkem klasické. Listové těsto a skořice bezpochyby jsou tradiční a vsadím se, že leckdo je máte právě teď doma. Zkuste je spojit s cukrem a vytvořit z nich exkluzivní sušenky.


Palmiers jsou francouzské sušenky a wikipedie hovoří, že se obvykle připravují právě z listového těsta a cukru a skořice bývá jejich častým kumpánem. Palmiers mají své jméno odvozené od palmy právě proto, že tak trochu jako palma vypadají. Ale taky se jim říká sloní uši. Za pár peněz spousta muziky a na to mě nejvíc užije!


Na asi 25 kusů palmiers jsem potřebovala:

  • 250g listového těsta
  • 5 lžic krupicového cukru
  • lžíci skořice

Listové těsto jsem si rozválela na obdélník o velikosti asi 30x40cm. V misce jsem si promíchala cukr se skořicí a těsto s ním po celém povrchu rovnoměrně posypala.

Pak jsem se pustila do balení. Těsto jsem z obou stran zarolovala do poloviny, jako kdybych chtěla udělat roládu. Nožem jsem pak začala ukrajovat sušenky o tloušťce 0,5 až 1centimetr a rozložila je na plech s pečícím papírem.

Celý plech jsem dala péct do trouby předehřáté na 180°C asi na 15-25 minut dozlatova. Pak už jsem je jenom nechala vychladnout. No není to nádhera?