4. března 2013

Rajčatová polévka s kozím sýrem


Dnes je opravdu krásně, alespoň tady u nás. Svítí sluníčko a dalo by se říct, že konečně přišlo jaro. KONEČNĚ. Už jsme se načekali dlouho a je to tady. Člověku to hned zlepší den. 

Dnes bych vám chtěla představit polévku, která se k tomuto dni hodí, je to totiž absolutní bomba. Pokud narazíte v obchodě na kozí sýr, takový ten čerstvý ve válečku nebo s plísní na povrchu, kupte ho a připravte si tuto polévku. Neprohloupíte.




Když připravujete rajčatovou polévku, musíte myslet na základ. Protože pokud nalijete do hrnce konzervu rajčat a budete dochucovat, nemůžete čekat opravdu vychucenou polévku (a to tohle slovo opravdu nemám ráda). Musíte začít hezky od základů a použít cibuli. Receptem jsem se inspirovala zde.


Na dvě porce jsem potřebovala:

  • dvě lžíce olivového oleje
  • jednu menší cibuli
  • jeden stroužek česneku
  • konzervu sekaných rajčat
  • sůl, pepř
  • asi 30 gramů čerstvého kozího sýru 
  • vodu
Na oleji jsem zesklovatěla nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, pak jsem přidala rajčata, sůl, pepř a kozí sýr. Vše jsem povařila asi 15 minut, podle potřeby přilila vodu a pak ponorným mixérem rozmixovala do jemna.