9. října 2012

Coleslaw



Je podzim, období zelí ve všech podobách... Z mé hlávky jsem vyrobila coleslaw, velmi známý a populární salát zejména v Americe. U nás mívá zelí poněkud jiné podoby v úpravě salátu, takže pokud byste jej sami dělat nechtěli a přesto ho měli zájem zkusit, můžete tak učinit v KFC. I když domácí výroba se cení víc. Odkud ale coleslaw pochází? Podle jména mi to evokovalo spíš Polsko, ale původem je zřejmě z Belgie, odkud se přes Anglii dostal do Ameriky.

V podstatě jde o salát z nakrouhaného zelí a mrkve s dresinkem či zálivkou, která může být poměrně různorodá. Potom co jsem nastudovala různé recepty, jsem vytvořila ten "svůj" salát. Použila jsem asi třetinu hlávky bílého zelí, kterou jsem najemno nakrájela, jednu hruběji nastrouhanou mrkev, nadrobno nakrájenou malou cibulku, čtyři lžíce majonézy, čtyři lžíce jogurtu, lžíci octa, lžičku cukru, sůl a pepř.

Postup je opravdu jednoduchý, prostě se všechny ingredience smíchají dohromady a může se konzumovat. Lepší však je, pokud to vydržíte a necháte ho tak den, dva uležet, zelí zkřehne a salát bude ještě lepší.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Za všechny komentáře děkuji :)