Bramboráky jsou moje láska už od dětství, krásně tenké, uvnitř vláčné, šťavnaté, s křupavými okraji. Mám je ráda i s různou zeleninou schovanou uvnitř, klasicky to už od mala byla cuketa, později jsem začala přidávat třeba mrkev. Dnešní recept obsahuje jen málo brambor, za to zeleniny v nich je dostatek a bylinky jim dávají ten správný šmrnc. Jsou stejně vláčné a křupavé, jako právě bramboráky, jen trošku lehčí a se smetanovou omáčkou k tomu.
1 dávka/4 porce
- 150g brambor
 - 250g mrkve
 - 200g cukety
 - svazek jarní cibulky
 - libeček
 - bazalka
 - 150g polohrubé mouky
 - sůl a pepř
 - voda dle potřeby
 - olej
 - 150g zakysané smetany
 - kousek česneku
 
- Brambory ve slupce spolu s mrkví a cuketou nastrouhám nahrubo.
 - Ke strouhané zelenině přidám najemno nasekanou jarní cibulku, lubeček a bazalku.
 - Vše zasypu moukou, dostatečně osolím, přidám pepř a trochu vody. Promíchám, aby vznikla hmota, která se bude dobře rozprostírat na pánev, pokud by těsto bylo husté, přidám ještě trochu vody.
 - Na rozpálené pánvi s olejem potom smažím malé placky z obou stran dozlatova, na papírové utěrce potom nechám odsát přebytečný olej.
 - Na omáčku promíchám smetanu s utřeným česnekem a solí. Omáčku podávám k opečeným plackám k namáčení.
 



Žádné komentáře:
Okomentovat
Za všechny komentáře děkuji :)