2. července 2022

Kuřecí gyros



Na cestování mě hodně baví ochutnávání místních jídel a když jsme před pár lety vyrazili po svatbě do Řecka na Rhodos, nebylo tomu jinak. Od té doby doma připravuju gyros podle chutí, které jsem tam měla možnost si zažít a zamilovala jsem si je. Můžete sice koupit už hotové koření, připravit si vlastní směs ale není vůbec složité a budete mít chuť zcela pod kontrolou. Nikdy nezapomeňte maso marinovat s citronovou šťávou, protože pak krásně zkřehne a při pečení si zachová šťavnatost. K marinování jsem využila přihrádku FreshBox 0° v lednici Whirlpool, která při teplotě blízké nule umožňuje uchovávat maso v té nejlepší kondici delší dobu a na marinování masa je naprosto skvělá. Hotové maso pak na talíři stačí doplnit řeckým salátem, tzatziki a pita chlebem a autentická řecká hostina je na světě.



4 porce

  • lžička sušeného oregana
  • ½ lžičky sladké papriky
  • ½ lžičky sušeného česneku
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 600g kuřecích prsou
  • sůl

  1. Nejprve si promíchám koření s dalšími surovinami a vytvořím marinádu na maso.
  2. Do misky nasypu oregano, papriku a česnek, přidám citronovou šťávu a olivový olej a promíchám.
  3. Maso nakrájím na nudličky nebo kostky a promíchám s připravenou marinádou.
  4. Maso potom napíchám na špejle, uzavřu do misky nebo přikryju na talíři fólií, dám do přihrádky FreshBox 0° a nechám marinovat minimálně hodinu, nejlépe přes noc.
  5. Marinované maso před pečením nebo grilováním nechám přijít k pokojové teplotě, osolím a opékám ze všech stran dozlatova. Podávám s dalšími řeckými pochutinami.

Příspěvek vznikl ve spolupráci s Whirlpool.




Žádné komentáře:

Okomentovat

Za všechny komentáře děkuji :)