9. března 2022

Vejce s pečenými bramborami a krémovou hořčičnou omáčkou



Velikonoce jsou tady za měsíc a vy v tu dobu dost možná budete hledat možnosti, jak zpracovat vykoledovaná vejce. Já s vejci dělám tuhle sametovou hořčičnou omáčku, která je připravená za chvilku a chutná božsky. Zároveň tak můžete obyčejná vajíčka a opečené brambory povýšit na luxusní pokrm. Jak ji jednou vyzkoušíte, na tohle jídlo si vejce příště klidně uvaříte, věřte mi.



2 porce 

  • 1 jarní cibulka
  • 1 lžíce másla 
  • 1 lžíce Dijonské hořčice Maille
  • 250ml smetany ke šlehání
  • sůl a pepř 
  • 400g vařených brambor
  • 2 lžíce oleje 
  • snítka hladkolisté petržele
  • citronová šťáva na dochucení
  • 2 vejce

  1. Na omáčku nechám na másle zesklovatět nasekanou jarní cibulku, přidám k ní hořčici a zpěním.
  2. Vše zaliju smetanou, provařím asi 5 minut, aby omáčka zhoustla.
  3. Omáčku dochutím solí, pepřem a pár kapkami citronové šťávy a promixuju tyčovým mixérem do pěny.
  4. Brambory pozvolna opeču na pánvi s olejem dozlatova ze všech stran. Petržel nasekám najemno a opečené brambory v ní obalím.
  5. Do talíře naliju omáčku, na ní rozložím brambory a nakonec přidám oloupaná a přepůlená vajíčka.

Recept vznikl ve spolupráci s hořčicemi Maille.



Žádné komentáře:

Okomentovat

Za všechny komentáře děkuji :)