1. prosince 2021

Listový koláč s hruškami a plísňovým sýrem



Hotové listové těsto velmi ráda používám nejen na sladké, ale i slané pečení, protože práce s ním je jednoduchá a výsledek vynikající. Dnes jsem pro vás připravila recept na slaný koláč z listového těsta, který se díky použitým surovinám asi nejvíc hodí právě do tohoto období. Navíc pokud si budete chtít dát pauzu od pečení sladkého cukroví, můžete do vyhřáté trouby dát tenhle koláč a máte hotovo skoro bez práce. Slané koláče nejraději kombinuju s hustými krémovými polévkami, takže pak vydají za plnohodnotné jídlo třeba na oběd nebo i večeři. 



koláč

  • balení listového těsta
  • 2 lžíce Dijonské hořčice Maille
  • 2 menší cibule (žlutá a červená)
  • 2 hrušky
  • 80g plísňového sýra
  • hrst vlašských ořechů
  • rukola

  1. Listové těsto rozválím na pomoučené ploše na obdélník cca 40x30cm.
  2. Na těsto pomocí lžíce rozetřu Dijonskou hořčici a rozložím na půlkolečka nakrájenou cibuli.
  3. Na cibuli přidám plátky hrušky a okraje koláče přehnu dovnitř, aby vznikl takový „ráfek“.
  4. Koláč peču v troubě předehřáté na 180°C asi 30 minut, potom ho vyndám, rozdrobím na něj plísňový sýr a přidám nahrubo nasekané ořechy. Vše ještě vrátím do trouby na 10 minut zapéct.
  5. Hotový koláč nechám vychladnout a podávám s čerstvou rukolou.

Recept vznikl ve spolupráci s hořčicemi Maille.



Žádné komentáře:

Okomentovat

Za všechny komentáře děkuji :)