29. září 2021

Mrkev v asijském stylu


Recept, který vám ve spolupráci s milujemeocet.cz přináším dnes, je v rámci použití docela variabilní. Využijete ho do různých baget a sendvičů, do smažené rýže, k nudlím nebo třeba do různých Buddha bowls. Jde o mrkev, která je nakrájená na tenké nudličky, díky nálevu příjemně zkřehne a její chuť doplní čerstvý zázvor a chilli. Doporučuju ji zavařit do menších skleniček a vyrobit si tak další jedlý dárek, kterým můžete podarovat každého, kdo má vášeň pro jídlo. Jedno vím ale jistě, tahle mrkvička se jen tak nikde neztratí… Alespoň u nás doma tedy ne.



  • čerstvá mrkev (asi 800g)
  • 1 hrnek vody
  • 0,5 hrnku kvasného Bzeneckého octa
  • 2cm kus zázvoru
  • 2 chilli papričky
  • 2 lžíce cukru
  • 0,5 lžičky soli

  1. Mrkev očistím, oloupu a nakrájím na tenké nudličky, nejlépe to jde na speciálním struhadle.
  2. Do hrnce naliju vodu, kvasný ocet a přidám na tenké plátky nakrájený zázvor a celé chilli.
  3. Nálev dochutím cukrem a solí a přivedu k varu.
  4. Mrkev napěchuju do menších sklenic a zaliju ji nálevem.
  5. Na dno většího hrnce dám utěrku, na ní položím sklenice, zaliju vodou až k hrdlu sklenic a přivedu k varu. Sklenice vařím asi 5 minut, potom je vyndám, otočím dnem vzhůru a nechám vychladnout.



Žádné komentáře:

Okomentovat

Za všechny komentáře děkuji :)