12. srpna 2021

Letní broskvová salsa



Už jsou k dostání šťavnaté a čerstvé broskve, tak co kdybychom si s nimi připravili něco dobrého? Dnes mám pro vás ve spolupráci s @milujemeocet.cz recept na svěží broskvovou salsu, kterou můžete použít jako jednu z příloh třeba k nachos, vynikající ale taky bude ke grilovanému masu, anebo jí parťáka určitě najdete sami podle svých chutí. Důležité každopádně je, že chuť broskví skvěle podpoří čerstvý koriandr a zejména červený vinný ocet, který podtrhne jejich ovocné tóny.



salsa

  • 2 velké broskve (asi 300g)
  • menší červená cibule
  • snítka čerstvého koriandru
  • 1 lžíce červeného vinného octa od Bzeneckého ocet
  • 2 lžíce olivového oleje
  • špetka soli

  1. Broskve omyju, zbavím pecky a nakrájím na drobné kostičky, červenou cibuli nasekám nadrobno.
  2. Broskve a cibuli nasypu do misky, přidám nasekaný koriandr a zakápnu vinným octem a olivovým olejem.
  3. Salsu nakonec dochutím špetkou soli a promíchám.



Žádné komentáře:

Okomentovat

Za všechny komentáře děkuji :)