18. prosince 2019

Čokoládové kostky s vlašskými ořechy


Vánoční cukroví je kapitola sama pro sebe. Každý má rád to své v rámci osvědčené klasiky (mě nevyjímaje), ale já se i přes to snažím každý rok zkusit nějaké nové. Letos jsou to tyhle kostky z čokolády, kondenzovaného mléka a ořechů, které nedají moc práce a jsou ideálním adeptem na cukroví na poslední chvíli. Navíc jako druh čokoládových bonbonů nebo pralinek skvěle poslouží i jako jedlý dárek pod stromeček.

1 dávka
  • 250g hořké čokolády
  • 300g slazeného kondenzovaného mléka
  • hrst vlašských ořechů
  1. Čokoládu nalámu na malé kousky a spolu s kondenzovaným mlékem za stálého míchání zahřívám na co nejmenším ohni na plotně, dokud se vše nerozpustí a nevytvoří hustou hmotu. Jen pozor, aby se hmota nezačala vařit, skutečně stačí jen lehce zahřát, aby se čokoláda rozpustila.
  2. Potom do hmoty vmíchám nahrubo nasekané vlašské ořechy, aby se rovnoměrně rozdistribuovali celou dávkou.
  3. Formu o rozměrech 10x30cm si vyložím potravinářskou folií a za pomocí špachtle hmotu přenesu a rovnoměrně rozvrstvím do formy. Tu potom nechám vychladit v lednici.
  4. Vychladlou čokoládovou hmotu vyklopím z formy a pomocí nože nakrájím na malé obdélníčky, které skladuji v uzavíratelné krabici v chladnu.



Žádné komentáře:

Okomentovat

Za všechny komentáře děkuji :)