30. září 2019

Kapustičkový salát s ořechy ve slaném karamelu


Na podzim to se saláty jde od desíti k pěti a já na ně tak nějak přirozeně přestávám mít chuť. Dopřávám si tak spíš zeleninové polévky, pečenou zeleninu a saláty jen občas a v dost jiné proměně. Jako třeba tenhle z růžičkové kapusty, to provedení je prostě ale úplně podzimní. No a ořechy ve slaném karamelu? To už je jen třešnička na dortu, pardon, salátu.

2 porce
  • 300g růžičkové kapusty
  • 80g vlašských ořechů
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • špetka soli
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • sůl a pepř
  • 40g parmazánu
  1. Větší růžičky kapusty nakrájím na tenké plátky, menší natrhám na jednotlivé lístky.
  2. Na pánvi na mírném ohni nechám rozpustit třtinový cukr, potom k němu přisypu nahrubo nasekané ořechy a obalím je ve vzniklém karamelu. Na konec ořechy posypu špetkou soli a ještě spolu na pánvi prohodím.
  3. Na dresink prošlehám olivový olej s citronovou šťávou, trochou soli a čerstvě umletého pepře.
  4. Před podáváním promíchám kapustičky s dresinkem a navrším je do misky nebo na talíř.
  5. Kapustičky potom posypu vychladlými ořechy v karamelu a navrch nahrubo zastrouhám parmazánem.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Za všechny komentáře děkuji :)