4. června 2019

Tempura z pažitkových květů

 Na zahradě mám několik trsů pažitky a každý rok se potýkám s tím, co podniknout s pažitkovými květy. Někde jsem nedávno zahlédla právě tempuru z pažitkových květů, tak mě to ponouklo a zkusila jsem ji připravit po svém. Těstíčko a (hodně zjednodušená) omáčka se vám koneckonců budou hodit na jakoukoliv tempuru, smažit můžete krevety, různou zeleninu, co vás napadne. A nejlíp si ji užijete ve více lidech.

1 dávka tempury
  • menší svazek pažitkových květů (asi 20ks)
  • olej na smažení
těstíčko
  • 1 vejce
  • 4 lžíce mouky
  • 6 lžic perlivé vody
  • semínka z černého sezamu
  • špetka soli
omáčka
  • 4 lžíce světlé sojové omáčky
  • 1 lžíce rýžového octa
  • 1 lžíce vody
  1. Na těstíčko společně prošlehám vejce, mouku a perlivou vodu. 
  2. Když je těstíčko hladké a má konzistenci asi jako na řidší palačinky, dosolím a přidám sezamová semínka.
  3. Olej nechám rozpálit ve vysoké vrstvě.
  4. Pažitkové květy postupně namočím do těsta, nechám je trochu okapat a smažím v oleji do světle zlatavé barvy.
  5. Usmaženou tempuru pak nechám na papírovém ubrousku odpočinout a odsát od přebytečného oleje.
  6. Tempuru pak podávám s omáčkou k namáčení, kterou umíchám ze sojové omáčky, rýžového octa a lžíce vody.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Za všechny komentáře děkuji :)