18. února 2019

Slaná granola se sušenými rajčaty a parmazánem



Klasickou granolu asi znáte, křupavou ořechovo vločkovou směs, kterou asi nejčastěji použijete do jogurtu. Já ale mám mnohem častěji chuť na slanou snídani než na tu sladkou, tak jsem celou dobu přemýšlela, co s tím. No a řešením je slaná granola! Jde stejně tak do jogurtu jako ta sladká, ale navíc ji můžete použít na posypání husté polévky, jako posypku na salát nebo třeba jen jako chuťovku k filmu. Dobrý, ne?


1 dávka
  • 50g neloupaných mandlí
  • 50g vlašských ořechů
  • 50g lískových ořechů
  • 100g ovesných vloček
  • 20g dýňových semínek
  • 20g slunečnicových semínek
  • 4 sušená rajčata (ne v oleji)
  • 4 lžíce strouhaného parmazánu
  • větší špetka soli
  • 1/2 lžičky sušené bazalky
  • 1 lžíce oleje
  • 2 lžíce balzamikového octa
  1. Mandle, vlašské a lískové ořechy nasekám na prkénku nožem nahrubo.
  2. Nasekané ořechy dám do misky, přisypu k nim vločky, dýňová semínka a i ta slunečnicová.
  3. Sušená rajčata nakrájím na malé kousky a přihodím je k ořechům.
  4. Ke směsi nasypu parmazán, osolím, přidám bazalku, olej a balzamikový ocet.
  5. Všechny suroviny v misce promíchám, aby se chutě promísily.
  6. Předehřeju si troubu na 180°C, granolu nasypu na plech vyložený pečícím papírem a peču asi 10-15 minut, až směs začne zlátnout.
  7. Hotovou granolu nechám vychladnout a potom skladuju v uzavíratelné sklenici v chladu.




Žádné komentáře:

Okomentovat

Za všechny komentáře děkuji :)