31. prosince 2018

Zapečené nachos


Sice na poslední chvíli, ale přece. Mám tady pro vás recept na Silvestra, který sice nedělám moc často, ale je to vždycky pořádný hit, zapečené nachos. Je fajn, že tam člověk vlastně může dát různé věci a vždycky to bude jiné, z tohoto receptu můžete využít třeba jen maso nebo naopak jen zeleninovou salsu a vždycky to bude paráda. Co ale nesmí chybět, to je dobrý cheddar navrch a citronová nebo limetková šťáva, která všechny chutě vážně odpíchne. Tak jdem na to. Jo, a krásný nový rok a hlavně vášeň pro jídlo!


1 dvka
salsa
  • 3 cherry rajčata
  • 1 malá paprika
  • 1 jarní cibulka nebo půlka červené cibule
  • 2 lžíce nakládané kukuřice
  • hrst černých oliv
  • půl malého avokáda
  • jalapeňos podle chuti
  • lžíce olivového oleje
  • lžíce citronové nebo limetkové šťávy
  • sůl
maso
  • půl cibule
  • trošku oleje
  • 150g mletého masa (hovězí nebo mix)
  • 1/4 lžičky římského kmínu
  • pár kapek citronové šťávy
  • sůl
dohotovení
  • půl balení nachos s libovolnou příchutí
  • 50g cheddaru
  • zakysaná smetana
  • čerstvý koriandr
  1. Na salsu nakrájím všechnu zeleninu na podobně velké kousky a promíchám s olivovým olejem citronovou šťávou a dochutím trochou soli. Salsu nechám odpočívat, aby se chutě prolnuly.
  2. Na maso nechám zesklovatět cibulku na oleji, pak přidám maso a římský kmín, lehce osolím a opeču na středním plameni dozlatova.
  3. Pokud maso pustí hodně tuku, nakonec ho sliju, zakápnu citronovou šťávou a nechám odležet.
  4. Potom do zapékací misky rozložím pár nachos, na ně část masa a salsy a takhle pokračuju, dokud mi nezbydou žádné suroviny.
  5. Nakonec navrch přidám nahrubo nastrouhaný cheddar a zapeču v troubě na 220°C asi 10 minut.
  6. Před podáváním potom zakápnu zakysanou smetanou a posypu koriandrem a je hotovo.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Za všechny komentáře děkuji :)