22. března 2017

Nadívaná křepelka s jarním bramborovým salátem


Už se moc těším na jaro, na zelené větvičky, kvetoucí krokusy a narcisy, zlatý déšť a vůbec všechno okolo. O to víc, že teď ležím doma v posteli s nachlazením. O víkendu jsem se tak nějak jarně už snažila naladit, a tak jsem připravila křepelky s nádivkou s medvědím česnekem a odlehčený bramborový salát. Na Velikonoce to můžete zkusit taky nebo místo křepelek zkusit jarní kuřátka, to pak ale počítejte půl kuřátka na osobu.

Na 2 porce
  • 2 křepelky
  • 2 rohlíky
  • 2 listy medvědího česneku
  • 4 lžíce mléka
  • sůl
  • 2 plátky slaniny
  • kousek másla
  • cibule
  • 1dcl bílého vína
  1. Nejprve připravím nádivku, na tu nakrájím rohlíky a medvědí česnek, zaliji mlékem a osolím.
  2. Křepelky naplním nádivkou, nití svážu stehýnka k sobě, křepelky osolím a přes prsa položím plátek slaniny.
  3. Na dno zapékací mísy rozložím na jemno nakrájenou cibuli, na kterou rozložím křepelky, vše zaliji bílým vínem a navrch křepelek ješte položím trochu másla.
  4. Zapékací mísu přikryju víkem a peču v troubě předehřáté na 180°C asi 20 minut, potom dopékám bez víka ještě asi dalších 20 minut do zlatova.

na salát
  • 400g brambor
  • 200g mraženého hrášku
  • jarní cibulka
  • svazek ředkviček
  • 2 lžíce dijonské hořčice
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • sůl a pepř
  1. Brambory uvařím v osolené vodě ve slupce do měkka, vychladlé je oloupu a nakrájím na kousky.
  2. Mražený hrášek zaliji vroucí vodou, nechám asi 5 minut a potom sliji a přidám k bramborám.
  3. K bramborám také přidám nasekanou jarní cibulkua na plátky nakrájené ředkvičky.
  4. Na zálivku prošlehám společně hořčici, olivový olej, citronovou šťávu a špetku soli a pepře. Zálivku promíchám se zbytkem surovin a salát nechám alespoň 20 minut proležet, aby se chutě propojily.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Za všechny komentáře děkuji :)