5. září 2016

Pomazánka z cizrny a avokáda


Jelikož už máme po prázdninách a je tady září, určitě využijete tento bezva jednoduchý recept na zdravou svačinu pro děti do školy a nebo (pokud ještě tohle téma neřešíte) jako vydatnou svačinku do práce. V receptu uvádím cizrnu z plechovky, ale častěji používám část vařené cizrny, kterou si vařím na hummus. Jestli se ale rozhodnete použít tu plechovkovou, recept zvládnete už úplně levou zadní a za chviličku. Jen pokud budete pomazánku uchovávat, nelekněte se, že může lehce zhnědnout díky reakci avokáda se vzduchem. Na chuti to ale rozhodně neubere!



.
Na dávku pomazánky
  • plechovka slité cizrny (nebo hrst uvařené)
  • jedno větší avokádo
  • 1/4 červené cibule na jemno
  • špetka drceného římského kmínu
  • 2 lžíce limetové nebo citronové šťávy
  • lžíce olivového oleje
  • volitelně snítka koriandru
  • kousek chilli papričky (pokud je to verze pro dospělé)
  • sůl

  1. Cizrnu rozdělím na dvě části a jednu rozmačkám šťouchadlem na brambory spolu s dužinou z avokáda.
  2. K nim pak přisypu druhou část celé cizrny, červenou cibuli a římský kmín.
  3. Směs dochutím limetkovou šťávou, olivovým olejem, nasekaným koriandrem, chilli a trochou soli. Všechno spolu promíchám.
  4. Pomazánku plním mezi dva krajíce kváskového chleba a podle nálady přidám buď klíčky nebo pár listů salátu (třeba rukola je fajn).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Za všechny komentáře děkuji :)