1. srpna 2016

Vanilková zmrzlina



Do konce roku budu díky nové spolupráci testovat robot Kenwood Major Titanium, takže tu teď najdete i recepty, ke kterým se dá tento robot použít. Asi víte, že se snažím spolupracovat na zajímavých projektech a rozhodně bych vám nepředstavovala nějaké zbytečnosti. Když jsem se před pár lety rozhodovala o pořízení nového robota, vybírala jsem právě mezi Kenwoodem a Etou, kterou jsem nakonec pořídila. Ale už při rozbalování Kenwoodu mi došlo, že jsem udělala chybu, protože ten rozdíl je už od pohledu obrovský.


Na tyhle letní dny to nebude nic jiného než recept na domácí zmrzlinu, jde o základní vanilkovou verzi, kterou můžete dál dochucovat podle libosti. A k její přípravě nepotřebujete zmrzlinovač, protože si vystačíte jenom se šlehacím nástavcem robota. Trik je v tom, že do zmrzliny naženete vzduch ještě před mražením, takže je zmrzlina v rámci možností nadýchaná. A navíc stačí jen 3 ingredience...


Na vaničku zmrzliny
  • 1/2 litru smetany ke šlehání
  • 1/2 plechovky slazeného kondenzovaného mléka 
  • vanilkový lusk 

  1. Nejprve je třeba říct, že by smetana i mléko měly mít stejnou teplotu, aby vše proběhlo tak, jak má a nesrazily se.
  2. Nejprve jsem nalila smetanu do mísy a začala šlehat na stupeň číslo tři.
  3. Když začala být šlehačka tuhá, přidala jsem zrníčka z jednoho vanilkového lusku a zpomalila rychlost na jedničku.
  4. Nakonec jsem pomalu přilila polovinu konzervy komdenzovaného mléka, aby se zašlehalo do směsi, a vypnula robota.
  5. Připravenou směs jsem přelila do nádoby, která se dá zmrazit, a uložila přes noc do mrazáku. Před podáváním doporučuju tak půl hodinky předem přesunout zmrzlinu do lednice, aby měla tu správnou konzistenci a dobře se nabírala.



První dojem z robota je velmi dobrý, Major Titanium je celokovový model s poměrně objemnou mísou (má 6,7 litru), takže půl litru smetany se v něm zdá jako kápnutí. Přesto i takové množství dobře ušlehal. Celkově je to robustnější model, takže se nikde nekýve, jako se to často děje u mého staršího robota. Uvidíme, jak si poradí při dalších receptech a větší zátěži.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Za všechny komentáře děkuji :)