18. dubna 2016

Slaná ovesná kaše s medvědím česnekem

Pospěšte si, ještě stihnete zajít do lesa natrhat si medvědí česnek a zakonzervovat si ho můžete třeba v pastě, na kterou tu najdete recept. Tu pak můžete využít ve slané ovesné kaši, která nedá moc práce a je vynikajícím jídlem k obědu nebo k večeři. Recept na slanou kaši jsem poprvé viděla u Báry (Bjukitchen) a moc jsem jí chtěla zkusit. Nejsem totiž fanda sladkých kaší, ale slaná, to je o něčem jiném.

Na pastu z medvědího česneku (množství dávkujte podle konzistence):
  • listy medvědího česneku
  • slunečnicový olej
  • citronová šťáva
  • sůl

  1. Medvědí česnek jsem očistila pod vodou a nechala okapat. 
  2. Listy jsem pak nasekala na drobno a po částech začala mixovat v hluboké nádobě ponorným mixérem s olejem, šťávou z citronu a trochou soli tak, aby vznikla polotekutá pasta.
  3. Pastu jsem pak přelila do skleniček a uzavřela. V lednici vydrží několik týdnů, na delší dobu ji skladuju v mrazáku.


Na kaši pro dva je třeba
  • máslo
  • menší cibule
  • hrnek ovesných vloček
  • 1,5 - 2 hrnky vody
  • sůl
  • hrst parmazánu
  • 2 lžíce pasty z medvědího česneku

  1. Na másle jsem nechala zesklovatět na kostičky nakrájenou cibuli.
  2. K ní jsem pak přisypala ovesné vločky a zalila jsem je vodou. Přidala jsem špetku soli a nechala za občasného míchání uvařit na kaši (trvá to asi 10 minut) a podle konzistence přidala trochu vody navíc, aby se vločky nepřipalovaly.
  3. Do hotové kaše jsem po stáhnutí z plotny vmíchala nastrouhaný parmazán a na závěr i pastu z medvědího česneku.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Za všechny komentáře děkuji :)