2. listopadu 2015

Kukuřice z grilu


Příroda se pomalu ukládá ke spánku a tak je třeba i zazimovat zahradu. K podzimu podle mě kromě práce s hrabáním listí patří i pečení brambor v ohni, ale stejně tak i grilovaná kukuřice. Většinou si jí kupujeme hotovou ze stánku na nějakých trzích, ale vlastní příprava není vůbec nic náročného a když jsme ke grilování použili LotusGrill, nemuseli jsme se ani o nic moc starat.

Na grilovanou kukuřici je potřeba
  • pro každého kus kukuřice
  • snítka hladkolisté petržele
  • chilli paprička
  • pár kapek citronu
  • 30g másla
  1. Je třeba mít kukuřici, která má na sobě ještě zelené listy. Opatrně jsem listy rozevřela a z kukuřice vyndala všechny "vlasy". Listy jsem pak vrátila na původní místo, takže jsem kukuřici vlastně zpátky zabalila.
  2. Celé kukuřice jsem namočila alespoň na 2 hodiny do vody, aby listy i klas nasákl trochu vodu a na grilu se potom nejprve uvařil.
  3. Rozpálila jsem si gril, což s Lotusem jde opravdu rychle, a okapané kukuřice jsem na něj položila. Ze všech stran jsem kukuřice i s listy grilovala asi 20 minut, listy na ní způsobí, že se klas "uvaří" a změkne.
  4. Po 20 minutách jsem listy opatrně odloupla a dál grilovala čisté klasy do požadovaného opečení.
  5. Před podáváním jsem promíchala rozpuštěné máslo s nasekanou petrželkou, chilli papričkou a citronem, kterým jsem kukuřici řádně potřela. Nakonec stačí už jen dosolit a zakousnout se.

Příspěvek vznikl ve spolupráci s LotusGrillem.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Za všechny komentáře děkuji :)