V českém překladu vyšla nová kuchařka z dílny Jamieho Olivera, jeden výtisk jsem dostala od MLD Publishing k přečtení. Nebudu vám lhát, je zase vizuálně i obsahově úžasná, jak jinak by to v případě Jamieho mohlo být. A co v ní najdete?
Z náhledu obsahu vidíte jednotlivé kapitoly, na které je knížka členěna. Musím říct, že je to docela formát, celkem má totiž 408 stran. Vzhledem ke stovce receptů, které v kuchařce jsou, je to velkorysý prostor pro text i fotografie, které jsou jako vždycky krásné. S Jamiem Dlouhodobě spolupracuje fotograf David Loftus, který se fotografováním nejen jídla zabývá už nějakou dobu a jeho foodfotky jsou prostě úžasné, že se člověk má chuť zakousnout do papíru...

Co mě zaujalo:
- toust s fazolemi
- vejce masala
- hovězí bloody mary
- pho, bun cha
- gnudi s máslem a šalvějí
- top sendvič se steakem a cibulí
- grilovaný pomerančový dort

Za tu dobu, co Jamie vydává kuchařky, jsem přišla na to, že pořídit si jeden z výtisků je výborné už jen pro to, aby si jimi člověk mohl listovat a prohlížet. Jestli tak jako já rádi zkoušíte cizí kuchyně, street food a trochu netradiční jídla, určitě se vám bude kuchařka hodit i co do obsahu. A příjemným bonusem je na konci rozpis jídel vzhledem k jejich kalorické hodnotě, který se stává u Jamieho klasikou, která se bude hodit nejednomu čtenáři, který si hlídá příjem a výdej kalorií.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Za všechny komentáře děkuji :)