13. července 2015

Žebírka na cideru


České blogy v poslední době brázdí vynikající recepty na trhané vepřové. Já dnes přicházím s jiným výborným receptem z vepřového, který budete milovat. Navíc teď v letním období, kdy se žebírka hodí výborně na gril. No a když nebude zrovna nejlepší počasí, stačí je šoupnout do trouby.

Na fotkách můžete vidět limonády Thomas Henry, které jsem objevila nedávno na stránkách Apetitu. Společnost Premier Wines & Spirits, která je jejich výhradním distributorem v ČR, mi jich pár zaslala na zkoušku. Kromě retro přebalu mě totiž lákaly i netradiční příchutě a fakt, že to nejsou přeslazované limonády, takže je můžete kombinovat například s ginem a ucítíte všechny chutě. K dostání jsou tady.


Na 2 porce žebírek jsem potřebovala
  • 1 kg žebírek (použila jsem vepřovou špičku)
  • 1dcl cideru
  • 2 lžíce medu
  • 2 lžíce bílého vinného octa
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • nasekaný stroužek česneku
  • špetku chilli
  • sůl
  1. Žebírka jsem mezi kostmi nakrájela na jednotlivé kusy.
  2. V míse jsem promíchala cider, med, ocet, protlak, česnek a chilli na marinádu. Do ní jsem naložila žebírka a nechala je marinovat v lednici přes noc.
  3. Druhý den jsem žebírka vyjmula z marinády, osolila a nechala jsem je grilovat doměkka (případně je dejte péct do trouby na 200°C na plechu). Během pečení jsem je průběžně potírala zbytkem marinády, aby co nejvíc chuti proniklo do pečícího se masa.
  4. Hotová žebírka jsem podávala s najemno nakrájenou červenou cibulí, hořčicí, kečupem a chlebem.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Za všechny komentáře děkuji :)