11. května 2015

Špagety s pečeným česnekem a citronem


Těstoviny patří k mým oblíbeným letnějším jídlům, jsou totiž relativně lehké do žaludku, jednoduché na přípravu a dají se s nimi vymyslet vynikající kombinace chutí. Dnešní recept vyžaduje upečení celých palic česneku (počítejte tak jednu palici na osobu), upečený česnek totiž vytvoří slaďoučkou pastu, která obalí špagety. Citron navíc chuť odpíchne a chilli dodá příjemnou horkost. 


Na dvě porce jsem potřebovala:
  • 2 palice česneku
  • množství těstovin pro dva
  • kůru a šťávu z poloviny citronu
  • 4 lžíce olivového oleje
  • chilli papričku
  • čerstvou bazalku
  • sůl
  • parmazán
  1. Troubu jsem si předehřála na 200°C, vložila do ní palice česneku a pekla je do měkka 20-30 minut. Upečené palice jsem nechala vychladnout a měkký česnek vyloupala ze slupek.
  2. Těstoviny jsem si uvařila al dente.
  3. Na pánvi jsem na oleji nechala prohřát česnek, který jsem vařečkou rozmělnila na kaši, přidala jsem trochu soli, nadrobno nasekané chilli a citronovou kůru.
  4. Když jsem do pánve přidala špagety, vše jsem společně promíchala, aby česnek rovnoměrně obalil těstoviny a vše zakápla citronovou šťávou. Hotové špagety jsem stáhla z plotny a vmíchala do nich nasekanou bazalku a parmazán.

2 komentáře:

  1. Na tvém blogu jsem poprvé a hrozně se mi tu líbí :) Díky za tip k obědu a můžeš si připsat dalšího pravidelného čtenáře :)

    OdpovědětVymazat

Za všechny komentáře děkuji :)